Pass på å ha rettshjelpsforsikringen i orden før du blir utsatt for en personskade og sørg for at advokaten din melder krav etter rettshjelpsforsikringen i tide!

I mange personskadesaker oppstår det etter hvert tvist mellom ansvarlig forsikringsselskap og skadelidte etter en tid. Typisk er at det innhentes en spesialisterklæring som konkluderer med manglende årsakssammenheng eller selskapet er uenig med konklusjonene til spesialisten.

I slike tilfeller kan du aktivere din rettshjelpsforsikring og få dekket de vesentligste av kostnader til  fortsatt bruk av advokat og eventuell ny spesialisterklæring.  Forutsetningen er at det meldes fra til selskapet der du har rettshjelpsforsikringen innen ett år etter at tvisten oppsto.  Vi har nettopp overtatt en sak der skadelidtes advokat unnlot å melde fra i tide, og der forsikringsselskapet avslo dekning.  Er du fører av personbil, har du automatisk rettshjelpsforsikring. Er du passasjer, er du avhengig av å ha tegnet innboforsikring for å være dekket.

Dersom personskaden din skyldes en yrkesskade, for eksempel dersom du er yrkessjåfør, eller dersom du blir utsatt for en bilulykke mens du er ute på et oppdrag, så gjelder ikke retthjelpsforsikringen i de fleste selskaper. Unntaket er selskapene If og Frende. Så skal du gardere deg, bør du vurdere å flytte innbo- og bilforsikringen din til et av disse selskapene.